Cégünkről


Az Integrated Engineering Solutions Kft. (IES Kft.) 2006 áprilisában alakult azzal a céllal, hogy komplex és ügyfélorientált villamosipari szolgáltatásokat nyújtson vállalatok és intézmények számára. 2007-től tevékenységi körünket beruházásokhoz kapcsolódó komplett projektmenedzsment, vagy más néven lebonyolítói szolgáltatással is bővítettük. 

Kezdetektől arra törekszünk, hogy az ügyfelek igényeit pontosan megértve, rugalmasan és professzionálisan végezzük a tevékenységünket. Ügyfeleink számíthatnak szakmai igényességünkre, gazdag tapasztalatunkra, átfogó piacismeretünkre és elkötelezettségünkre.

Ügyvezetőnk - sokéves közép- és felső vezetői múltja révén – közvetlen tapasztalatokkal és tudással rendelkezik a marketing, a kereskedelem, a gyártás, a tervezés, a kivitelezés, a karbantartás, az üzemeltetés, illetve az energiahatékonyság területén. Emellett sikereinket lelkes, munkájuk iránt elkötelezett, magas szintű szakmai tudással rendelkező munkatársainknak is köszönhetjük.

Fő tevékenységi köreink:

  • Teljes körű beruházás lebonyolítás
  • Generáltervezés
  • Villamos energetikai műszaki tanácsadás
  • Villamosipari tervezés és kivitelezés
  • Villamos karbantartás és üzemeltetés

Cégünk irodája Szegeden található. Bár munkáink többsége a dél-alföldi és a közép-magyarországi régióhoz kötődik, Magyarország más részein is dolgozunk, így az ország egész területét célpiacunknak tekintjük.

A projekteket saját szakembereink irányítják, a részfeladatokat pedig az annak elvégzésére leginkább alkalmas alvállalkozókon keresztül valósítjuk meg. A partnereink által végzett munkára természetesen teljes körű garanciát vállalunk. Mindez rugalmas és költséghatékony működést tesz lehetővé, ami versenyképes árakban is megnyilvánul.
2020-ban az Opten Kft. “A”, azaz kiváló minősítésben részesítette az Integrated Engineering Solutions Kft-t.

Az “A” minősítés - mellyel a hazai, 1 milliárd Ft feletti árbevétellel rendelkező vállalatok mindössze 1,65%-a büszkélkedhet - tanúsítja, hogy vállalkozásunk a magyar üzleti élet legmegbízhatóbb piaci szereplői közé tartozik, így a velünk való üzleti kapcsolat kialakításának pénzügyi kockázata rendkívül alacsony! 


Munkatársaink


Péter Tamás

ügyvezető igazgató


Villamosenergia-elosztás:

Beruházás lebonyolítás:


Bús Károly

villamos projektmenedzser

Bán Róbert

építésvezető, műszaki előkészítő

Révész Szabolcs

villamos projektmenedzser

Márkus Gábor

építésvezető, műszaki előkészítő

Sztanojev György

villamos projektmenedzser

Keresztes Dániel

senior projektmenedzser

Ézsiás Tamás

projektmenedzser

dr. Kiss Ildikó

projektmenedzser

Bortahaiser Márton

építésvezető

Olajos Zoltán

építésvezető

Duskó János

építésvezető

Bernula Ákos Milán

műszaki előkészítőÁlláslehetőségek

Szerelésvezetőt keresünk!


Kis- és középfeszültségű villamosenergia elosztási területre azonnali munkakezdéssel SZERELÉSVEZETŐ munkatársat keresünk. Jövendő munkatársunk a vállalkozási főmérnök irányításával végzi majd a munkáját.
Feladatai:
• helyszíni felmérések elvégzése az előkészületben lévő villamos projektekről
• ajánlatok műszaki megoldásaihoz szükséges műszaki adatszolgáltatás előkészítése
• villamos projektek helyszíni munkálatainak irányítása, a rendelkezésre álló tervek, műszaki információk és szerződések szerint
• szerelési anyagok helyszíni biztosítása, munkaterületen történő elhelyezés és felügyelet
• részvétel a helyszíni műszaki egyeztetéseken, kooperációkon
• engedély köteles munkálatok esetén építési napló vezetése
• alvállalkozókkal műszaki kapcsolattartás, munkálatok szakmai felügyelete, ellenőrzése
• munkaterületen szükséges dokumentációk (tervek, jelentések, építési naplók, stb.) folyamatos kezelése, rendelkezésen tartása, változtatások dokumentálása
Elvárások:
• villamos szakirányú végzettség
• legalább 2 év tapasztalat hasonló felelősségi és feladatkörben
• szakmai igényesség, gyors gondolkodás
• jó kommunikációs készség
• önállóság, csapatmunkára való készség
• B kategóriás vezetői engedély

Előnyt jelent:
• technikusi végzettség
• angol vagy német nyelvtudás
Amit biztosítunk:
• versenyképes bér és béren kívüli juttatások
• stabil munkahely
• jó munkahelyi légkör
• mobiltelefon
A munkavégzés helye: A szegedi irodánk, eseteként pedig a projektek helyszíne

Jelentkezés módja: Küldje el fényképes, magyar nyelvű önéletrajzát és motivációs levelét a hr@iesolutions.hu e-mail címre!

Energiahatékonysági szemléletformálás

Magyarország csatlakozott az EU Energiahatékonysági Irányelvéhez. Az EED (Energy Efficiency Directive) 2012/27 EC lényeges elemei a következők:
• Az energiaszolgáltatók éves értékesítésük 1,5 % csökkentik energia megtakarítást eredményező intézkedésekkel.
• A központi állami tulajdonú épületek fűtött alapterületének évi 3%-ának energetikai felújítása.
• A közszféra energia-hatékony épületeket, szolgáltatásokat és termékeket vásárol.
• A nagyvállalatok elvégeztetik a kötelező energetikai auditot.
• A KKV szektor számára előírták szakreferens alkalmazását.
• A korábbi felhasználási és valós idejű fogyasztási adatokhoz történő hozzáférés.

Az épületenergetikai Irányelv hazai szabályozási környezete
7/2006. (V.24.) TNM rendelet az épület energetikai jellemzőinek meghatározásról
Primer energia fogalma. Követelményértékek szintjei, fajlagos hőveszteség-tényező, összesített energetikai jellemzők értelmezése. Az épületenergetikai számítások módszere. A légállapotra vonatkozó követelmények, fűtési és a HMV rendszerre vonatkozó követelmények.
176/2008.(VI.30.) Kormányrendelet az épületek energetikai jellemzőinek tanúsításáról
A rendelet alkalmazási köre. Tanúsítás szabályai
264/2008. (XII.6) Kormányrendelet a hő termelő berendezések és légkondicionáló rendszerek energetikai felülvizsgálata.

Az energia hatékonysági célkitűzések megvalósításának központi feladatai és stratégiai dokumentumai
Nemzeti Energiahatékonysági Cselekvési terv - 3§(1) Az e törvény hatálya alá tartozó energia hatékonyságot javító intézkedések, továbbá a várható és az elért energia-megtakarítást három évente az e törvény végrehajtására kiadott kormányrendeletben meghatározott kötelező tartalmi elemekkel és a 2012/27/EU európai parlamenti irányelv értelmében a nemzeti energiahatékonysági cselekvési tervben kell bemutatni.
Vállalkozásunk is csatlakozik az országos energia hatékonysági program megismertetéséhez népszerűsítéshez. Tekintse át a továbbiakat, majd fontolja meg és alkalmazza javaslatainkat!

Energia tanúsítvány
Készíttessen energetikai tanúsítványt! Az energetikai tanúsítvány alapvető célja, hogy az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló 7/2006 TNM rendeletben előírt részletes számítási módszertan alapján értékelje az épület fajlagos összesített energetikai követelményértékét. Az értékelés eredményéről a tanúsító az épület energetikai szempontú minősítésére hiteles tanúsítványt állít ki. A tanúsítás teljes körűen dokumentált.

Hasznos tippek az energia hatékony felhasználásáról
Sok kicsi sokra megy! Hasznára válhat, ha ismeri az itt felsorolt trükköket, legyen szó izzócseréről, mosogatásról, vasalásról, szellőztetésről, a lakás optimális hőmérsékletéről, a tévé, a főzőedények, az olajsütő vagy a vízforraló használatáról, esetleg házfelújításról: szigetelésről, radiátorokról vagy új ablakok-ajtók vásárlásáról.
Egy friss felmérés szerint a fiatalok szeretnének ugyan hozzájárulni a környezetvédelemhez és a fenntarthatósághoz, a többség azonban nem mondana le a kényelméről, például az autóhasználatról. Bővebben: http://enhat.mekh.hu/index.php/2017/11/14/kornyezettudatossag-vagy-kenyelem/
Elektromos autózás
Az elektromos autózás a korábbi, kőolajra alapozott közlekedés alternatíváját jelentheti. Az elektromos járművek közvetlen károsanyag-kibocsátás nélkül, valamint alacsony zajterheléssel működnek, így hozzájárulnak az élhető városok kialakulásához. Ehhez azonban szükséges az infrastrukturális háttér mielőbbi kiépülése.