parallax background

VILLAMOSIPARI
SZOLGÁLTATÁSAINK

VILLAMOSENERGETIKAI MŰSZAKI TANÁCSADÁS


Minőség, biztonság

Műszaki tanácsadási tevékenységünk keretében felmérjük a meglévő villamos energia hálózat állapotát, elvégezzük a szükséges diagnosztikai vizsgálatokat, hálózatanalízist készítünk. Mindezekre alapozva meghatározzuk a jelenlegi rendszer kritikus pontjait és javaslatot teszünk a villamos energia ellátás biztonságának növelését szolgáló szükséges beavatkozásokra, illetve arra, hogy Megbízóink hogyan tudják csökkenteni a villamos energia költségeiket. A vizsgálatok eredményeit és kapcsolódó javaslatainkat tanulmány vagy prezentáció formájában adjuk át Megrendelőnknek. Amennyiben igény van rá, segítünk a szükséges változtatások gyakorlati kivitelezésében is.


Gazdaságosság

Kisfeszültségen energiát vételező vállalatok esetében - a lekötött villamos teljesítmény és az éves villamosenergia fogyasztás alapján - megvizsgáljuk, hogy a kisfeszültségű energiavételezés az optimális megoldás, vagy gazdaságosabb lenne áttérniük a középfeszültségű vételezésre. Ha a középfeszültségre áttérés indokolt, segítünk az ezzel kapcsolatos áramszolgáltatókkal való ügyintézésben (igénylés, lekötés menedzselése), illetve vállaljuk a szükséges transzformátor állomás megtervezését, a berendezések szállítását, telepítését, karbantartását és üzemeltetését.

VILLAMOSIPARI TERVEZÉS ÉS KIVITELEZÉS


Villamosenergia-elosztáshoz kapcsolódó szolgáltatások, kivitelezési munkák:
A projektek kezdeti fázisában műszaki szakértői, tanácsadói tevékenységet végzünk.
Az előkészítési és megvalósítási fázisban teljes körű projektmenedzsment, vagy villamos kivitelező szerepet vállalunk.
A beruházások megvalósítását követően komplex eladás utáni szolgáltatásokkal igyekszünk megrendelőinket minél sikeresebbé tenni saját tevékenységükben.

Projektmenedzsereink a projekt minden folyamatát kézben tartják - az állapotfelméréstől és ajánlatadástól egészen az átadás-átvételi eljárásig.

Jellemző kivitelezési feladataink:
Közép- és nagyfeszültségű elosztóberendezések és transzformátorok telepítése, üzembe helyezése.
Kisfeszültségűről középfeszültségű energiavételezésre áttérés (KIF-KÖF áttérés) komplett lebonyolítása (Bizonyos esetekben az ilyen áttéréssel akár 3 év alatt megtérülő, jelentős villamosenergia költség megtakarítás érhető el!)
Kisfeszültségű elosztóberendezések gyártása, összeszerelése, üzembe helyezése.
Új és felújítandó épületek teljes villamos kivitelezése az ideiglenes energiaellátástól a világítástechnikáig.
Épületautomatika rendszerek szerelése és üzembe helyezése.
Energiamenedzsment kialakítása.

VILLAMOS KARBANTARTÁS ÉS ÜZEMELTETÉS


Karbantartási és üzemeltetési szolgáltatásaink keretében az alábbi tevékenységek elvégzését vállaljuk:
Üzemeltetés tervezés
Rendelkezésre állás
Rendszeres bejárások, felülvizsgálatok
Üzemzavar elhárítás, üzemviteli feladatok
Ütemezett karbantartások
Tartalék alkatrész ellátás
Garancia hosszabbítás

TRANSZFORMÁTOR ÁLLOMÁSOKKAL KAPCSOLATOS SZOLGÁLTATÁSOK


Szolgáltatási körünkbe tartozik transzformátor állomások szállítása, telepítése, beüzemeltetése, karbantartása és üzemeltetése.
Ha új beruházást terveznek és villamos energiára lesz szükségük
Ha üzembővítést terveznek és emiatt a jövőben többlet villamos energiára van szükségük
Ha nem rendelkeznek a trafóállomásuk üzemeltetéséhez szükséges eszközökkel vagy kapcsolási jogosultságokkal.
Ha nem megoldott trafóállomásunk rendszeres és szakszerű karbantartása
Ha villamos hálózatukat érintő üzemeltetési problémákkal küzdenek, rendszeresek cégüknél az üzemzavarok, az ebből fakadó leállások vagy egyéb veszteségek.
Ha korszerűtlen, nagy veszteségű transzformátor berendezéseik vannak.

Milyen transzformátor állomásokkal foglalkozunk?
Előre gyártott betonházas állomásokat és épített házas transzformátor állomásokat egyaránt szállítunk.
Az iparág valamennyi meghatározó és Magyarországon elterjedt berendezés beszállítójának termékeivel foglalkozunk.

NAPELEMES PROJEKTEK, MEGÚJULÓ ENERGIA


Napelem rendszerek jövőbiztos megoldásokkal

Használja fel a természet erejét és spóroljon villanyszámláján egy fenntartható, költséghatékony energiaforrás segítségével! Néhány érv, ami miatt megéri a napelemes rendszerekben gondolkodni:


Alacsonyabb villamosenergia költségek érhetők el a korlátlanul rendelkezésre álló és helyben megtermelt elektromos áramnak köszönhetően
Jelentősen csökkenthető, vagy akár meg is szüntethető az áram világpiaci árától való függés
Tervezhető és stabil energiaellátás biztosítása az előre látható áram- és üzemeltetési kiadásoknak köszönhetően
Csökken a vállalat, vállalkozás ökológiai lábnyoma

Ne feledje: csak az képes lesz megőrzi piaci pozícióját, aki időben fejleszt!

Vállalkozásunk teljes körű megoldást kínál cégek és intézmények napelemes rendszereinek kialakítására a gondolat megszületésétől a kész rendszer üzemeltetéséig.
Amiben segíteni tudunk:


Megvalósulási tanulmány készítése költség kalkulációval és megtérülés számítással
Tervezés a megrendelő igényei és helyszín adottságai alapján
Engedélyeztetés teljes körű lebonyolítása
Kivitelezés hosszú távú garanciával, akár magas minőségű ipari környezetnek megfelelő megoldásokkal
Üzemeltetés és karbantartás hosszútávon, megfizethető költségekkel

Geotermikus rendszerek kiépítése
Vállalkozásunk geotermikus rendszerek tervezésében, megvalósításában is komoly piaci tapasztalatokkal rendelkezik.

KISFESZÜLTSÉGRŐL KÖZÉPFESZÜLTSÉGRE ÁTTÉRÉS
KOMPLETT LEBONYOLÍTÁSA


Villamosenergia-költségek kézben tartása, optimalizálása

A vállalati villamosenergia-költségek számos esetben csökkenthetők középfeszültségű vételezésre való áttéréssel. Ha az Ön cége jelenleg kisfeszültségen vételez energiát, érdemes megvizsgálni, hogy tényleg ez-e az optimális megoldás vagy gazdaságosabb lenne áttérni középfeszültségű vételezésre?


KIF/KÖF áttérés

Kinek érdemes áttérni a középfeszültségű energiavételezésre? KIF-KÖF áttérés kalkulátorunk segítségével megnézheti, hogy az Ön vállalatának vagy intézményének megérné-e kisfeszültségről középfeszültségű vételezésre váltani! Ha megéri az áttérés, mi a teendő? Olvassa el a részleteket!


Vállalati villamosenergia-költségek csökkentése középfeszültségű vételezéssel

Jó néhány év eltelt a villamosenergia-piac nyitása óta. A céges nagyfogyasztók nagy része már hozzászokott, hogy évente megversenyeztesse a villamosenergia kereskedőket, így próbálva jó esetben csökkenteni, de minimum kézben tartani villamosenergia-költségeit. A piacnyitás azt is magával hozta, hogy a villamos energiáért fizetett költségelemek világosan elválnak egymástól. Elkülönül:


a kereskedőnek fizetendő villamosenergia díj és
a hálózat üzemeltetőjét megillető Rendszerhasználati díj

Biztosan Ön is jól ismeri cége villamosenergia számláját, és tudja, hogy a Rendszerhasználati díj kisebb részben a lekötött teljesítménytől (kW), nagyobb részben pedig az aktuális villamosenergia fogyasztástól (kWh) függ. (A Rendszerhasználati díjtételek miniszteri rendeletben rögzítettek, melyeket minden év december végén határoz meg az aktuális kormányzat.)


Az Ön cége jelenleg kisfeszültségen vételez energiát? Érdemes megvizsgálni, hogy tényleg ez-e az optimális megoldás vagy gazdaságosabb lenne áttérni középfeszültségű vételezésre!

Kinek érdemes áttérni a középfeszültségű energiavételezésre?

A középfeszültségű vételezésre való áttérés mindenképpen beruházást igényel. Saját transzformátorállomást kell létesíteni, azt meg kell terveztetni és el kell végezni a szükséges egyeztetéseket az áramszolgáltatóval, illetve a különböző hatóságokkal. A létesítés után pedig üzemeltetni és karbantartani kell az állomást.

Mindez szakértelmet igényel, de a jó hír az, hogy ezt nem kell saját házon belül keresni vagy kialakítani. Az előkészítés, létesítés, üzemeltetés és karbantartás elvégzése gond nélkül megoldható ezen a téren jártas szolgáltatóval. A beruházó-tulajdonos számára a fő kérdés a beruházás forrásigénye és az áttérést követő Rendszerhasználati díj megtakarítás egyenlege, azaz a megtérülés, és a megtérülési idő után elérhető folyamatos költségmegtakarítás.

A 3 éven belüli megtérülés mindenképpen jónak számít, ezért induljunk ki ebből! Minden esetnek megvannak a maga sajátosságai, de ökölszabályszerűen azoknak a fogyasztóknak érdemes részletesen foglalkozni ezzel a 3 éven belül megtérülő beruházással, akik:

lekötött villamos teljesítménye eléri az 500 kW-t, és
éves villamosenergia fogyasztása legalább 5 GWh (azaz 5 millió kWh)

Minél nagyobb az éves villamosenergia fogyasztás, annál gyorsabb a megtérülés és annál magasabb az azt követő folyamatos költségmegtakarítás. Ez utóbbi már a fenti esetben is legalább 7 Millió Ft évente!
Ezek a számok az esetek döntő többségét kitevő, jelenleg KÖF/KIF III. Rendszerhasználati díj besorolás szerint fizető fogyasztókra érvényesek. Ha Ön a villamosenergia szerződése és számlája alapján KIF III. Rendszerhasználati díj kategóriába tartozik, akkor a fentinél jelentősen kisebb éves villamosenergia fogyasztás esetén is biztosra veheti a gyors megtérülést és az azt követő nagyon jelentős éves költségmegtakarítást!

Ha megéri az áttérés, mi a teendő?

Ha az Önök cége számára megéri áttérni kisfeszültségről középfeszültségű energiavételezésre, munkatársaink segíteni tudnak az ezzel kapcsolatos áramszolgáltatókkal való ügyintézésben (igénylés, lekötés menedzselése), illetve vállaljuk a szükséges transzformátorállomás megtervezését, a berendezések szállítását, telepítését, karbantartását és üzemeltetését is.